maandag 25 oktober 2010

Lekker!

Hier even een heel klein berichtje!

Het is hier momenteel druk. Druk op het werk, druk thuis, druk verbouwen... Kortom: druk.

Zaterdag had ik een bakje aardbeien meegekregen. Ze waren van de laatste pluk uit de tunnel, daarna worden de plantjes eruit gehaald. Ik had ze op het aanrecht gezet en was aan het opruimen. Toen ik het lampje boven het aanrecht aanknipte, keek ik op de aardbeitjes: die zagen er echt onweerstaanbaar uit! Zie hier:


En ze waren me toch nog lekker!

Dag, laatste aarbeitjes uit de volle grond....

zondag 10 oktober 2010

Herfstbloemstukje

Het was al weer even geleden dat er bij ons een bloemstukje in huis stond. Helaas, maar dat komt door tijdgebrek. Laatst had ik een gaatje in mijn agenda, en ben ik gelijk aan de slag gegaan!

Wat is dat toch fijn! Eerst lekker vanalles bij elkaar zoeken, en dan vervolgens thuis lekker aan de slag. Ik wilde graag iets met rood, want dat is voor mij echt een herfstkleur. Dit is het geworden:







Het stukje was niet helemaal naar mijn zin, maar ik heb er nu een leuk plekje voor gevonden, en daar staat hij toch wel leuk. Ook droogt het stukje langzaam in, en het ziet er nog best mooi en fris uit.
Het is nog steeds een beetje kaal in huis, ik "moet" nog meer aan de slag!

maandag 4 oktober 2010

Peertjes wecken

Een tijdje terug had ik weer geluk! Mijn moeder had een hele berg peerjes voor me verzameld! Eigen peertjes uit de tuin. Kon ik ze mooi wecken.



Nou dat heb ik gedaan! Ik heb ze weer gewoon "volgens recept" geweckt, en ze zijn allemaal geluk! Alle potjes dicht, en ze smaken heerlijk!
De potten die ik nog dicht heb gelaten, laten we nog maar een tijdje staan... Na een paar maandjes is geweckt fruit nog lekkerder vind ik, dan is de sap goed in het fruit getrokken.
Wij zijn weer klaar voor de herst/winter ;-)