vrijdag 31 december 2010

Ice Crystal...

Nog net op de valreep van dit jaar....!

Eindelijk heb ik mijn setje voor het thema Snow White van het lingerieforum af. Ben er lang aan bezig geweest, maar ik vond het ontzettend leuk om te doen!

Na mijn laatste mislukte setje wilde ik eens proberen om een bh te maken van voorgevormde cups. Dat was een heel gepuzzel betreft hoe ik ze moest bekleden. Maar dankzij Maffies (http://www.maffies.nl/) is het me gewoon gelukt!

Hier mijn bijdrage aan het thema Snow White: Ice Crystal





Ik ben er om eerlijk te zijn echt heel trots op. Dit is de eerst BH die ik het afgelopen jaar gemaakt heb en die me echt perfect past. Zo´n fijn gevoel dat het nu eindelijk eens gelukt is! Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht van voorgevormde cups... Hij zit heerlijk! Ook vind ik het gewoon een prachtig setje geworden dankzij de, naar mijn mening, prachtige lycra, het mooie kant én de Swarovski kraaltjes.


Voor de BH heb ik voorgevormde cups gebruikt. Het zij-/achterpand heb ik zelf getekend. Ik heb gebrobeerd om dit zo breed mogelijk te maken, zodat het veel steun geeft. Ook zijn ze van dubbele lycra gemaakt. Het zit echt heerlijk zo!


Dit keer heb ik eens gekozen om er een slip bij te maken in plaats van een string. De slip is van het grondpatroon zoals geleerd op cursus.
De slip past goed qua model, ik vind hem alleen een klein beetje te strak. Dat is gekomen nadat ik de elastiek er aan genaaid heb. (ik pas de broekjes altijd eerst voordat ik er elastiek aan naai.) Daarom heb ik besloten om er toch nog maar een string bij te maken. Die ligt geknipt klaar, verder ben ik nog niet gekomen. Die volgt nog.

Het setje was op een gegeven moment "af". Er zat alleen, buiten het kant, nog geen versiering op. Ik ben in mijn kralenla gaan rommelen, en daar vond ik nog een doosje met Swarovski kristal-kraaltjes. Daar is ook de naam van het setje uit voortgekomen. Op de foto´s zie je het helaas niet zo goed, maar wanneer je het setje in het echt ziet glinsteren de steentjes prachtig!




Voor het setje heb ik de volgende materialen gebruikt:
- lycra, crèmekleurig gebloemd;
- witte lycra voor de binnenkant van de zij-/achterpandjes;
- voorgevormde cups;
- rekbaar kant;
- picotelastiek;
- omvouwelastiek;
- kruisvoering;
- schouderband;
- ringetjes, sluiting, e.d.;
- lovertjes en Swarovsky-steentjes.
Rest mij nog om alle lezers een fijne jaarwisseling en een super 2011 te wensen!
Tot volgend jaar!

dinsdag 28 december 2010

Winter weer

Het ziet ernaar uit dat het "strenge" winter weer binnenkort weer (voor even?) voorbij is. Volgens de weerberichten gaat het volgende week dooien.

Nog snel even een winters plaatje:
Ik vind het zo´n mooi plaatje, de pot de rode besjes en een dekentje van sneeuw!
Ik heb later de andere pot bijgekocht (vorig jaar waren bijna al mijn potten kapot gevroren), en toen hadden ze die plantjes niet meer. Vandaar dat deze ene pot nog staat te wachten om van het voorjaar weer mooi gevuld te worden!

maandag 27 december 2010

Kerst!

Wat een Kerst dit jaar!
Normaal heb ik het liefst dat de "verplichte" kerstdagen zo snel mogelijk om zijn. Maar dit jaar niet. Deze Kerst was perfect! Nog nooit heb ik voor mijn gevoel zo´n relaxte Kerst gehad (van mijn "volwassen" leventje dan ;-) ).

Dit jaar mochten (het voelde echt als "mogen" in plaats van "moeten") we 1e Kerstdag bij mijn ouders komen eten. 2e Kerstdag hadden we niets en hebben we heel de middag gewandeld, héérlijk! Dan is het witte landschap prachtig!
Een eerder gemaakte foto van het witte winterweer...
Maar goed, 1e Kerstdag... we doen altijd cadeautjes met mijn ouders en broertje. Iedereen had er echt veel moeite op gedaan om passende en leuke cadeautjes te geven dit jaar. Ik ben zelf begin oktober al begonnen met het zoeken van passende en leuke cadeautjes voor iedereen. Het is leuk om mensen blij te maken en iets leuks te kunnen geven.
Toen we bij mijn ouders aankwamen konden we, nadat we de cadeaus bij de rest gelegd hadden, al plaatsnemen aan een werkelijk prachtig gedekte tafel! Het zag er zo mooi, sjiek en feestelijk uit! Mijn moeder had, heerlijk en slim gekookt, zodat ze zelf ook lekker bij ons aan tafel kon blijven zitten. Tussen het eten door de cadeautjes mee uitpakken. Heerlijk op het gemakje. Iedereen genoot ervan.

We zijn allemaal super verwend. Ik ben zo blij met alles dat ik jullie er graag een deel van wil laten zien!
Ik heb ook dit vilten vestje gekregen van mijn ouders, prachtig is het! Mijn moeder heeft het laten maken bij http://aukjesatelier.blogspot.com/. Echt heel bijzonder.
Ze heeft er zelf ook eentje laten maken, maar dan in paarstinten, ook erg mooi!
Het is echt een leuk cadeau, de kleuren zijn echt helemaal mijn kleuren, en het is een niet standaard vestje. Een superleuk idee!



De pop waar het vestje op zit heb ik ook gekregen voor Kerst. Daar ben ik ook erg blij mee, nu kan ik voortaan foto´s maken van mijn zelf gemaakte lingeriesetjes wanneer ik wil.
Hier nog een paar foto´s waarop ik het vestje aan heb. Het past gelukkig!



Nou, het is toch weer een lang blogbericht geworden zo... Het was eigenlijk de bedoeling om wat andere postjes te plaatsen, maar die volgen. Ik ben zo blij met hoe fijn deze Kerst was, dat ik daar graag eerst wat over wilde schrijven!

maandag 20 december 2010

Kerstboom

De Kerstboom. Dat mag van mij met een hoofdletter geschreven worden!

Ik ben dol op Kerst, en dan vooral de periode voor Kerst. Lekker alles in kerstsfeer brengen, de boom halen en versieren, bloemstukjes maken. Héérlijk! Kerst is voor mij leuk zolang ik maar niet het gevoel van alle "verplichtingen" heb.

Dan spaar ik ook nog eens kerstballen. Allerlei soorten, maten, kleuren, figuren... een bonte boom bij ons dus!

Omdat we vrij laat waren met het halen van een boom, (ja, ja, we willen pe se een echte), hebben we dit jaar niet zo´n mooie. Maar met alle ballen, lamjes en slingers is hij flink opgeleukt! Vooral in het donker is hij prachtig, dan zie je mooi de schittering op de ballen. Helaas hebben wij niet zo´n luxe camera, en kan ik geen foto´s maken van de boom in het donker... Maar geloof me, dan is hij prachtig!







Ik heb ook lekker weer wat bloemstukjes in elkaar geknutseld, binnenkort meer hier over!