maandag 24 februari 2014

Oefen-bodywarmertje

Omdat de babykleertjes van tegenwoordig niet meer zo heel dik zijn, en wij thuis lekker zuinig zijn qua gas en elektriciteit ;), vonden we dat Rens er soms een beetje ´kouwelijk´ bij lag.... Nou ja... wij... eerder de opa´s en oma´s die dat vonden...

Om hem elke keer een vest over zijn shirtje aan te doen vond ik ook niet alles. Ik heb dan echt het idee dat hij wordt beperkt in zijn bewegingsvrijheid door al die laagjes over elkaar.

Een bodywarmertje leek me een goed idee. Dan kan hij zijn armpjes nog vrij bewegen, en heeft hij iets meer om zijn lijfje. Naar aanleiding van een gekocht vestje heb ik geprobeerd een patroon te tekenen. Mijn moeder had nog lapjes stof om te testen of het patroon goed was.

Dit is het oefen-bodywarmertje geworden:



Door de stof kan hij aan twee kanten gedragen worden.
Hij past! Dit is een goede voor thuis. De volgende keer (ik heb al een mooi stofje liggen) laat ik de kraag er af, die is nergens voor nodig en zit alleen maar in de weg.

Verder heb ik bijna een oefen-pyama klaar voor Rens, moet alleen nog drukkertjes bevestigen... ik ben er nog niet aan uit wat voor drukkertjes...

Maar nu is het mooi weer, vandaag dus een beetje in de tuin hobbyen.


zaterdag 8 februari 2014

Een nieuw leven...

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten, zijn wij 5,5 maand geleden trotse ouders geworden van onze zoon Rens.

Op 19 augustus 2013 hebben wij ons mannetje eindelijk mogen ontmoeten. Wat bijzonder en wat mooi!

Na een wat lastige start, én het moeten wennen aan (het o zo leuke :)) moederschap, zitten nu zowel Rens als zijn mama weer helemaal lekker in het velletje.

Ik ben zo ongelooflijk trots op ons mannetje, dat ik hem graag even wil showen:

Net geboren, 1 dag oud...

1 maand oud

2 maanden oud, lekker guitig

Ons vrolijke ventje 2,5 maanden oud

3 maanden oud, lekker oefenen

4 maanden oud, even bij oma

5 maanden oud, eten...

5 maanden oud, blij want klaar met eten!

Ik heb inmiddels toch al zeker zo´n tweeduizend foto´s.... Dat is het voordeel (of het nadeel) van de digitale camera... ;)


Momenteel ben ik eindelijk weer lekker aan het naaien, nu niet vergeten om eens foto´s te maken, en mijn blog weer eens bij te gaan houden. Hóógste tijd, en ik heb er zin in!

Fijn weekend!