donderdag 28 april 2011

Regenboog hemdje

Op de valreep van deze maand: mijn bijdrage aan het regenboogthema van het lingerieforum....


Ik wilde graag eens een hemdje maken, het patroon is van cursus en is getekend volgens het grondpatroon. Ik wilde me echt aan het regenboogthema houden, en dus zoveel mogelijk kleurtjes gebruiken. Helaas heb ik nu een beetje spijt van het gebruik van de lintjes, dat is voor mij iets te veel van het goede. zonder lintjes had ik het hemdje veel mooier gevonden. Ik heb er daarom ook niet meer de boxer bij gemaakt die ik in mijn hoofd had zitten.Het model van het hemdje vind ik wel mooi, en het past ook goed. Het is niet iets om als ondergoed te dragen voor mij, daar heb ik geen steun aan, maar ik slaap in zulke hemdjes.Ondanks dat het hemdje er best grappig uit ziet ben ik meer van de `romantische´ setjes. Hij is best leuk geworden, maar zoals ik al zei: zonder de gekleurde lintjes vind ik hem mooier. De lycra is overigens echt prachtig en van superkwaliteit. Die ga ik nog meer gebruiken!
Het naaien schoot erg op, alleen de lintjes er netjes opkrijgen was lastig. Dit is ook niet helemaal goed gelukt. De lintjes rekken niet en daardoor krijg je een soort van ´stijve´ reep langs de zijkant. Ook had ik moeite met het aannaaien van de omvouwelastiek. Dat is helaas ook wel te zien. Daar moet ik nog eens goed mee oefenen.


De materialen die ik gebruikt heb:

- paarse lycra

- omvouwelastiek

- oogjes en schuifjes

- lint

Ik ga het hemdje zeker nog eens maken met een boxer erbij, maar dan een beetje meer in mijn stijl.

7 opmerkingen:

 1. Jammer dat je de lintjes niet leuk vind, ik vind hem erg leuk geworden.

  San

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem ook erg leuk, zonder en met. Het heeft allebei wel iets. Met is speels en zonder romantisch.
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem ook erg mooi hoor.
  Mooi zo met die groene kleur afgebiesd.
  Maar ik snap je wel, is iets te weinig romantisch voor jou, maar het kan niet zo goed romantisch zijn met dit thema als je alle kleurtjes wil gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kim, het is een leuk vrolijk, jeugdig hemdje. Echt wel een boxer waard!! Ik zou die er echt bij maken. Dan daarna van dit leuke patroon een model met prachtig kant en weer en mooie boxer!
  Quickie(Marieke)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk sportief hempje is dit geworden! Ik vind die lintjes aan de zijkant leuk bedacht.

  Jammer dat je er zelf niet 100% enthousiast over bent. Maar ik snap het wel omdat je andere setjes meer romantisch zijn en dan is dit een andere stijl. (maar ook een mooie stijl)

  Groetjes,
  Saskia

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kim, ik vind je hempje mooi geworden! Kan me voorstellen dat de lintjes erop maken lastig was, maar ik vind het wel gezellig staan al die kleurtjes! En omvouwelastiek? Dit ken ik helemaal niet, als ik de naam alleen al hoor lijkt het me een lastig iets!
  Ik wens je een fijn weekend!
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Kim,
  Ik vind het een prachtig hemdje! Mooi die lintjes.
  Misschien zou ik het aan de onderkant gelijk maken met je hemdje. Maar verder helemaal top!
  En oefening baart kunst! benieuwd naar je volgende hemdje (met boxer? )

  BeantwoordenVerwijderen