donderdag 13 oktober 2011

Kantje verven

Lekker verven.... nee, niet op papier, niet op de muren of het plafond... nee, dit keer textiel!

Op het lingerieforum is het verven van lingeriematerialen ter sprake gekomen. Vaak bestel je stofjes of kantjes op internet. Dan kan het zijn dat de kleur in het ´echt´ wat tegen valt. Nu kan je deze minder mooie stofjes of kantjes natuurlijk verven! Een flink aantal forumleden heeft besloten om mee te doen aan het kantje verven, leuk! Je kon je opgeven, dan kreeg je een kantje thuis gestuurd. Het is de bedoeling dat je dat kantje dan verft. Dat kan op allerlei manieren, met een tinnetje, natuurlijke verf (bijvoorbeeld druiven of Afrikaantjes), andere soorten textielverf, het kan met vanalles. Wanneer je het kantje geverft hebt, is het de bedoeling dat het gebruikt in een lingeriestuk.

Ik heb ervoor gekozen om een tinnetje textielverf van Dylon te gebruiken in de kleur ´coffee´. Dat is echt een kleur die ik zelf niet snel zal kiezen, en ik wilde eens wat anders proberen.

Zie hier de resultaten:
Kantje en materialen vóór het verven.

Alles in de pan...


Resultaat na het verven

Resultaat na het verven

Ik moet zeggen dat het er allemaal prachtig egaal uit ziet! De kleur op de foto geeft goed weer hoe de kleur in werkelijkheid is geworden! Vooral de elastiek en schouderband vind ik erg sjiek geworden. De sluiting is iets donkerder dan de andere materialen. Nu nog mooie lycra erbij zoeken om het kantje mee te combineren, en dan aan de gang met het lingeriestuk! (Kan wel even duren, maar het komt er!)
Het verven van het kantje was erg leuk en makkelijk om te doen! Echt een aanrader.

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleur is dit geworden zo. Ik zou het ook niet zo snel kiezen, maar dit is toch wel errug mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze kleur is erg mooi geworden, ik denk dat je daar weer een sjiek setje van gaat creeeren?
  Ik zou ook niet zo heel snel voor bruin kiezen, maar het kan echt heel mooi zijn met de juiste kleur lycra..
  Het schouderband ziet er inderdaad erg mooi en diep van kleur uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt een heel bijzondere kleur zeg!
  Ik zou graag willen zien wat voor moois je ervan gaat maken!! Lijkt met prachtig voor een soort korset met dat prachtige kant dat je erbij hebt
  Wat ben je toch een kunstenares.
  Fijne avond
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Kim,

  Wat goed dat je voor bruin koos! Dat word vast een super sjiek setje!

  Het verven is goed gelukt. Leuk om te doen he! Ik verf heel vaak iets, maar die tinnetjes vind ik niet zo prettig om mee te werken. Ik koop het spul meestal in Duitsland, en daar hebben ze zakjes. Gaat beter open.

  Ik ben benieuwd naar het setje wat je er van gaat maken.

  Fijn weekend.

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kleur bruin is dit geworden! Ben benieuwd naar wat je er van gaat maken.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een prachtige kleur geworden, dit wordt vast weer een mooi setje!
  Het verven van stof heb ik in een ver verleden ook wel eens gedaan, en dan met natuurlijke materialen. Alleen was het altijd een verassing wat voor kleur dat het werd! Dit gaat stukken beter!!
  Fijne zonnige zondag!!!
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. What perfect timing. I had planned to dye my elastic, bra straps and hook and eye tape this weekend. I hope mine comes out as beautifully as yours did.


  Wat een perfecte timing. Ik was van plan om mijn elastische, beha-bandjes en haak en oog tape kleurstof dit weekend. Ik hoop dat de mijne komt zo mooi als die van jou deed.

  CarlaF-in Atlanta
  causeiwanna.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen