donderdag 16 september 2010

Jasje

Wanneer ik boodschappen doe kijk ik altijd even in het rek met de tijdschriften. Dan kijk ik vooral naar kook- en tuintijdschriften, maar ook altijd even naar de naai-/haaktijdschriften. Zo zag ik in januari van dit jaar (ja, erg lang geleden alweer) in de Burda een jasje staan. Daarvan had ik gelijk zoiets van: die moet ik maken!

Rond Carnaval stof gekocht. Omdat ik niet zo ervaren ben met naaien, vind ik het altijd zonde om de mooiste stoffen te gebruiken. Moet altijd eerst even een proefmodelletje maken. Maar vervolgens vind ik het ook weer niet leuk om twee keer hetzelfde te maken, dus eigenlijk kan ik maar beter toch gelijk een mooi stofje gebruiken... Tja.

Maar goed, ik had een geschikt, goedkoop (en toch wel mooi) stofje gevonden voor het jasje. Grijs. Ik ben aan de slag gegaan. Omdat ik de hals en de sluiting van het jasje niet zo mooi vond, heb ik hier zelf wat anders voor verzonnen. De hals kreeg zo onderandere een opstaand kraagje.Ik had het jasje afgelopen voorjaar af. Heb hem regelmatig gedragen, en leuke reacties gehad. Hij is een paar keer gewassen, en helaas gaat hij pluizen... Nu heb ik toch een beetje spijt dat ik niet een wat betere stof gebruikt heb... Nog een reden om die "proefmodelletjes" van mij maar eens af te schaffen! ;-)

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi jasje heb je gemaakt.En dat pluizen.. een goede rede om er nog één te maken? Tijdschriften zijn altijd leuk, ik heb sinds kort de bibliotheek weer ondekt, scheelt nogal in kosten en oud papier!
  Groet,Henie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kim,

  Dan maak je er nu eentje in een mooi stofje. De schoonheidsfoutje zijn er nu uit.Dus heb je het snel af!!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de voorgangsters eens, je kan er best nog eentje maken ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Kim,
  Leuk dat je me volgt zeg! Het is me ontschoten hoor maar bij deze! Leuke blog heb je Ik ga nog even lezen hoor maar ik zag van allerlei kunststukjes langs komen!
  Mooi jasje ook nog eentje maken hoor ziet er fantastisch uit!
  fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Kim,

  Dat is toevallig...ik heb ook een Pfaff.
  Een dijk van een machine, niet?
  Hij heeft het bij mij niet makkelijk,ik maak al mijn kleding zelf.Alleen geen jassen en lingerie.Korte jasjes en jackjes maak ik wel!
  Ik heb in het weekend nog een jurk gemaakt.Maar kan er nog even geen kijk op krijgen.Ik maakte al jurkjes om op een lange broek te dragen, maar nu heb ik er eentje gemaakt die wat langer is.Is even wennen.
  Je ziet hem nog wel eens.Morgen komen mijn 2 jongste kleinkids de hele dag! Dus dan word er niet geknutseld!

  Groetjes en een fijne dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen