donderdag 18 november 2010

Waardevol

Soms moet ik me echt een beetje schamen, want oh, wat ben ik materialistisch... Maar is dat wel echt zo, vraag ik me soms af. Ik houd van mooie spulletjes, maar wel alleen van mooie spulletjes die me "raken". En heel veel van die spulletjes zijn voor mij ontzettend waardevol. Dan bedoel ik niet de waarde in centen, maar waarde qua betekenis.
Mijn waardevolle spulletjes zijn van allerlei categorieën, bijvoorbeeld spulletjes die ik van dierbare personen heb gekregen. Mensen die er gelukkig nog wel, of helaas niet meer "zijn". Maar het zijn ook spulletjes die soms "zomaar" heel veel voor mij betekenen, bijvoorbeeld mijn plantjes (binnen en buiten), een hele berg fotoboeken, kerstballen (ja... die kun je ook verzamelen :-) ), en noem maar op.
Ben ik dan materialistisch? Ik weet het niet. Ik ben in ieder geval wel zuinig...op die spulletjes!

Kijk nou, deze prachtige foto's op Canvas. Deze heb ik van mijn ouders eens voor Kerst gekregen.
Ze blijven prachtig. Maar ze zijn voor mij extra mooi omdat mijn moeder de foto's zelf heeft gemaakt van verschillende Zeeuws Knoopjes uit haar eigen tuin. Het feit dat iemand er moeite voor doet om mij zo'n mooi cadeau te geven, dat raakt me echt:
Dit klokje is nog van de moeder van mijn oma geweest. Ik heb het laatst van mijn opa gekregen, omdat mijn oma altijd heeft gezegd dat het klokje voor mij was. Het is een zakhorloge. Er zat origineel een andere gouden ketting aan, daarvan heeft oma destijds armbandjes laten maken.
En een wonder: het klokje werkt nog! Ik vind het prachtig, die kleine, oude wijzertjes die het nog doen... Wel wil ik graag nog een ander stolpje, maar dat is er nog niet van gekomen
En dit zilveren schoentje... Dit is mijn eerste, echte schoentje. Mijn ouders hebben het laten verzilveren. Mijn broertje heeft er ook een. Schattig toch?
Deze groene broodtrommel was van mijn oma (de andere dan van het klokje) . Deze oma woonde vroeger naast ons. Deze groene broodtrommel stond bij haar binnen. Ik kan me het plaatje nog voor de geest halen... Ook toen ze naar het verzorgingstehuis ging, is hij meeverhuisd. Mijn vader heeft hem voor me meegenomen, ik ben er echt heel blij mee. Hij heeft nog geen plaatjes, maar die krijgt hij vast en zeker!


Er zijn nog zoveel van dit soort spulletjes... mijn servies, een prachtig mariabeeld, Weckspulletjes, naaispulletjes, en noem maar op. Misschien iets voor een volgend blogbericht!

6 opmerkingen:

 1. Wat een lief ontroerend verhaal Kim, sommige spulletjes blijven heel waardevol, zeker van dierbaren. Die foto's zijn prachtig.
  Ik heb van mijn oma ooit een mooi kastje gekregen, ik heb het opgeknapt en heb het al 15 jaar. Dat is iets, wat ik nooit weg zal doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kim,

  Wat leuk al die lieve dierbare spullen die je ons laat zien!! Het zakhorloge en de broodtrommel.Dat je daar zuinig op bent, kan ik me heel goed indenken! Gelijk heb je!

  De foto's van je moeder zijn erg mooi!Ik vind de bloemen altijd erg op kant lijken!

  Fijn weekend,groetjes van Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Kim
  Wat prachtig zeg! Wat kan jou moeder geweldig mooi fotograveren! en je broodtrommel van reseda groen, heb ik ook van mijn oma geerft leuk zeg!
  goed bewaren hoor het is de duurste onder de emaille reseda is geliefd, hoorde ik van Ger van de hoorn des overvloeds. ik wist het ook niet! je hebt de zelfde tik als ik! hihihi maar meid je wordt er heel gelukkig van ten minste ik wel hoor gewoon lekker genieten van al dat moois!
  Fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kim, jij bent gewoon iemand die dierbare spullen verzameld! Prachtig, en hoe je erover verteld, dat maakt het voorwerp helemaal speciaal!
  Fijn weekend.
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Kim materialistisch ben je als je maar dingen koopt en daar maar even blij mee bent en daarna weer gaat kopen.
  Ik ben net als jij. Ik hecht zoveel waarden aan dingen omdat ze een verhaal hebben maar ik koop ook graag dingen om ons huis gezellig te maken. Ik ben erg huiselijk en kan zo genieten.
  Kleine dingen als een hartje met een lint eraan of een lekker zeepje voor in de badkamer of toilet. Zolang je van dit soort dingen geniet ben je niet materialistisch. fijne dag. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen