donderdag 3 maart 2011

Olà!

Eindelijk.... mijn carnavalspak is af! En dan moet je weten dat het eigenlijk de bedoeling was dat ik dit pak vorig jaar met carnaval al aan zou doen. Ik had toen vol goede moed stof en een patroon gekocht... Juist. Het is er vorig jaar niet van gekomen. En dit jaar weer bijna niet, omdat ik er zo tegenop zag. Bang dat het zou mislukken...

Een paar weken geleden heb ik toch maar besloten dat ik moest proberen om deze Spaanse jurk te maken. Aan de stof en het patroon zo op een hoopje heb ik immers ook niets. "Als de jurk mislukt, dan is dat maar zo." dacht ik.

(Ik had de jurk wel eerst eens mogen strijken voor ik foto´s ging maken. Sorry hiervoor!)
Al met al is het me erg mee gevallen, op het naaien van de stof na dan. Het is verschrikkelijke stof! Bah. Echt van die goedkope carnavals-satijn. Je kan er nog maar amper een speld insteken en hij trekt al aan de draad! Je ziet het helaas ook aan de jurk: bij alle naden zijn hele kleine rimpeltjes ontstaan. (Gelukkig valt dit minder op wanneer ik de jurk aan heb.)

Ik heb echt alles geprobeerd om dit rimpelen te voorkomen; van ander garen tot de stof heel strak trekken en juist heel los houden bij het naaien. Niets hielp.
Daarom heb ik besloten om deze jurk nog eens opnieuw te maken, maar dan met kwalitatief veel betere stof. Dan kan ik ook de kleine foutjes die ik met deze jurk gemaakt heb "goedmaken".

Op de pop ziet de jurk er een beetje raar uit, ik ben namelijk toch echt een stukje voller dan mijn Betty..., maar ik durfde niet zelf op de foto.
Wanneer ik de jurk aan heb, sluit het lijfje mooi aan. Niet al te strak, want daar voel ik me ook niet prettig in, maar wel mooi aansluitend.


Ondanks de vervelende stof ben ik erg blij met deze carnavalsjurk. Vooral de hals vind ik erg mooi. Ook zijn de "hemdmouwtjes" (ik weet niet hoe je ze noemt) precies goed van breedte, waardoor het een mooi geheel wordt. En.... in de drukte en het donker vallen de rimpeltjes hopelijk niet zo op ;-)
Straks met een zwart bandje rond mijn hals, een roos in mijn haar, en een waaiertje in mijn hand, ben ik klaar voor de carnaval! (Al is het maar even, want zo fanatiek ben ik nu ook weer niet.)

11 opmerkingen:

 1. Kim, je mag erg trots zijn op je creatie! Die kleine rimpeltjes, zie jij denk ik meer als dat iemand anders het opvalt! Ik vind hem in iedergeval super gemaakt!
  Fijne Carnaval!
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkelijk een pracht van een jurk, en leuk zo met dat kleine zwarte kantje aan de rokken.
  Ben aan de bloem bezig...moet nog op de speld.
  Hoop dat het lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem helemaal geweldig! leuk dat je hem nog eens voor echt gaat maken
  Marieke (Quickie)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Kim,

  Jammer dat het stof niet zo geweldig is. Vreselijk naaien dan! Ik gebruik voor carnavalskleding toch vaak gewone stoffen. Blijft iets fijner en werkt prettiger.

  Mijn dochter heeft ook een grote draagtas met zulke stoffen hier staan. Daar mag ik vandaag nog even een Clownspakje uit toveren voor de kleine meid.Eerst maar een strijken voor ik er aan begin!

  Hele fijne Carnaval Kim!!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vergeet ik te zeggen dat het een leuke jurk is geworden.

  Die rimpels ziet verder niemand, je steelt vast de show!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie Carnavalsjurk, Je wordt een echte spaanse schone! Die rimpels ziet niemand! Heb je wle eens gekeken hoe de carnavalskleding uit de winkels wordt genaaid! Dan is die van jou heeeeeellll netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het helemaal met de andere dames eens.
  Je steelt de show, prachtige jurk.
  Ik vind de afwerking met kant heel mooi gedaan!
  En heel veel plezier.
  groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve reacties, dank jullie wel!!!

  Ik blijf zelf toch puntjes zien waarvan ik denk: die moeten de volgende keer anders, maar voor deze carnaval is het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Olé! Veel plezier met carnaval, je steelt de show als spaanse schone!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi kim,

  Als je wilt heb ik wel een stekje van de Akebia voor je.

  Hij is nog wel klein, maar om te verzenden is dat juist ideaal!

  Mail me maar als je interresse hebt.

  Fijn weekend, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen