dinsdag 20 september 2011

Amira

Helemaal fan ben ik van het Lingerieforum! Elke 3 maanden wordt daar een thema verzonnen waaraan je mee kunt doen. Momenteel is het thema "1001 nacht". En eigenlijk het liefst ook nog nachtmode. Wat een héérlijk thema!
Ik ben dol op sprookjes. Lekker in je fantasie wereldje verzinnen... Omdat ik al een hele poos geen lingeriesetje meer gemaakt had, heb ik besloten om eerst een setje voor het thema te maken. Ik wil zeker nog wel proberen om ook nog nachtkleding voor het thema te maken. Dat past er uitstekend bij.

Dit is mijn (eerste) bijdrage voor het thema 1001 nacht... mijn Amira (prinses):





















De laatste bh´s die ik gemaakt heb waren helemaal van kant. Helaas is het patroon nog niet helemaal goed, ze passen nog niet zoals het moet. Maar ik blijf eraan sleutelen, net zolang tot dat ze wel passen. Maar je begrijpt dat ik het heel even beu was, daarom wilde ik voor het thema graag weer voorgevormde cups gebruiken, dan wist ik zeker dat de bh zou passen. Alhoewel, toen ik een eindje op dreef was met de bh was ik even bang dat de cups niet aan zouden sluiten... maar: de bh past perfect! Geweldig! Dat geeft een drive om door te gaan met alles wat nog niet helemaal perfect is!

Er is 1 klein nadeeltje, ik wilde de bovenkant van de cups ´blind´ afwerken, zodat je geen stiksel zag. Dit lukte steeds niet naar mijn zin, toen heb ik het helaas zo gedaan. Ik wilde het nog afwerken met een mooi bandje of iets dergelijks, maar ik kon er niets naar mijn zin bijvinden.





























De materialen die ik gebruikt heb:
  • Hele goede kwaliteit lycra;
  • Rekbaar Italiaans tulekant;
  • Voorgevormde cups;
  • Tule;
  • Picotelastiek;
  • Beugelband;
  • Beugels;
  • Pipingband en sierband;
  • Beugels;
  • Schouderband;
  • Kruisvoering;
  • Sluiting, oogjes en ringetjes.


















Ik kan zeggen dat ik erg blij ben met mijn setje, vind het erg sprookjesachtig geworden en het hele setje past goed. Nu op naar de nachtmode en mijn kanten bh modelletjes!

10 opmerkingen:

  1. Wow Kim, wat een ontzettend mooie set is dit geworden. Schitterend kant. Ik vind de opening in de bovencup zo super gevonden. Het heeft de vorm van een edelsteen en prachtige saffier. Met recht zul je hier van genieten.
    Waar vinden jullie toch dat gave kant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw die is gaaf zeg. heel mooi gemaakt en de opening is leuk gevonden. hier mag je zeker van genieten. vind de kleur combi ook erg mooi net als het kant, het is zeker een prinses.

    gr.Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooooohhh KIM...wat is dit ontzettend MOOI...
    je mag er trots op zijn, wat een creativiteit..
    Je hebt er nog niet eens zo heel lang over gedaan met die weinige tijd die je hebt..ik ben er weg van.
    Met recht 'je prinses'!!!!doet haar naam eer aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige bh heb je gemaakt! Kleur, ontwerp past echt helemaal bij het thema.

    De orginele details maken het helemaal af.
    Je mag echt trots zijn op jezelf!

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Kim, wat een mooie set is dit geworden met de aparte details in de bh. Prachtig kantje heb je ook gekozen en de plaatsing zo op de cups vind ik erg mooi. Dus niet te kritisch, is echt niet nodig..:-)
    Gr. Alice

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat heb je mooi gemaakt hoor! En ik vind dat kant zo mooi, zou ik wel roosjes van willen maken! In Frankrijk is het heel lastig om een bh te kopen, de maten verschillen met die van Nederland, je moet er 2 bij optellen en dan nog zit het niet zoals we gewend zijn.Dus koop ik er altijd een paar als ik in Nederland ben.

    Succes met de nachtkleidng!

    groetjes Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik sluit me helemaal aan bij mijn voorgangsters hier....echt PRACHTIG!! Wat een mooie combinatie van kleuren en materialen, teveel om in een keer allemaal te zien. Vind die uitsparing ook echt een vinding, past zo mooi in het thema! Heel plezier met dragen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kim, wat een prachtig setje heb je gemaakt!! Deze kleur blauw en met het dit kant erbij, Super!!
    De afwerking is toch netjes? Al zie je een stiksel? (Maar ik kan me voorstellen dat je het graag wilde maken zoals je het bedacht had)
    Je mag hier met recht trots op zijn!!
    Fijne zondag!
    Groet, Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow Kim, wat is dit gaaf!!

    Ik vind het stofje en de kleur geweldig mooi.

    En hoezo niet netjes, ik vind het super netjes afgewerkt!! Jij bedoelt die zig zag steek?? Mag gerust hoor!!
    Van mij krijg je een 9 plus!! Hihihi!!

    Lieve groetjes van Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen