zondag 5 februari 2012

Zijn we weer!

Eindelijk! Hier ben ik weer met een postje...
Ik ben de laatste maanden weinig op blogs, forums en internet te vinden geweest. De reden hiervoor is de volgende.

Mijn vriend, onze poezen en ik krijgen een geweldige kans. We krijgen namelijk de kans om het huis te kopen dat van mijn oma is geweest. Dat huisje staat in het buitengebied. Mijn vriend en ik (en zelfs onze poezen) zijn allebei opgegroeid in het buitengebied. Dat blijft voor ons het mooiste wat er is. Toen we gingen samenwonen hebben we vijf jaar geleden een hoekhuisje in het ´dorp´ gekocht. Daar hebben we altijd met plezier gewoond. Maar toch is het ontzettend wennen al die andere geluiden. Nu hoorde ik allemaal auto´s en mensen in plaats van vogels en traktors... Het heeft voor mij echt een jaar geduurd eer ik daar gewend was.

We kregen te horen dat we het huis van mijn oma konden kopen per mei 2012. Toen hebben we in mei 2011 besloten om alvast ons huisje maar te koop te zetten, want in deze tijd kan dat wel 4 jaar duren dachten we. Dan konden we mooi nog een aantal jaar sparen om het huisje van mijn oma te verbouwen, want ja dáár moet veel aan gebeuren! We waren dan ook compleet verrast toen onze woning na 10 dagen verkocht bleek te zijn... Dat hadden we nooit verwacht. Natuurlijk hartstikke fijn. We moesten per 1 februari 2012 uit onze woning zijn. En we kunnen pas in mei 2012 de nieuwe woning aankopen. Dus nu zitten we in een woonunit. Deze staat al wel op de grond van ons nieuwe huisje. Heel fijn, want we moeten zeker een jaartje verbouwen (zoveel mogelijk zelf doen natuurlijk, want omdat ons huis zo snel verkocht was hebben we niet zo veel meer kunnen sparen...) en dan zitten we lekker dicht bij.

Dit is wat we achter hebben gelaten, ik ga vooral de tuin heel erg missen, het liefst had ik al mijn plantjes meegenomen, maar dat gaat natuurlijk niet..


We zitten nu eindelijk weer een beetje op ons plekje, na maanden (vanaf juni 2011 tot nu) van tekeningen laten maken, vergunningen regelen en offertes aanvragen én natuurlijk ook nog verhuizen een een complete woonunit opknappen waarbij echt álles mis is gegaan wat maar mis kon gaan... 

We hebben ontzettend veel hulp gehad van mijn lieve ouders, dankjullie wel...

Maar voor ons is het het echt allemaal waard, nog even en we kunnen aan onze droom beginnen... Is veel werk, maar dat nemen we allemaal voor lief. Ik zal regelmatig wat postjes plaatsen over de gang van zaken, zo heb ik voor mezelf ook een soort ´dagboek´.

In deze oase van rust wonen we nu, en unit is misschien niet alles, het is klein maar knus, voor ons goed genoeg!

9 opmerkingen:

 1. Eindelijk..een beetje rust hé?
  Komt allemaal goed...een jaar is zo om.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is fijn dat je nu weer een beetje rust hebt en weer een beetje tijd voor jezelf elkaar en je familie. Inderdaad is een jaar zo om maar als je dat niet zou reden is het ook niet erg want je woont nu toch ook al is het natuurlijk niet alles. Veel succes maar toch ook plezier als je aan de klus gaat beginnen.

  groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello Kim,
  I am coming from Marian@Schunsland. I don't know if you speak German, so I comment in English. Congratulation to your new award. The year is still young so I wish you and your family a good new Year and that your plans will develope to a very nice new home. It is exiting to buy a home and a lot of work until you can move in. But I think you will love it.
  It is amazing for me that you design and sew your own dessous. You make them sooooo pretty.
  Best greetings, Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Kim,

  Wat fijn dat je er weer bent!Ik kijk regelmatig even bij je, maar steeds niks nieuws!

  Ik hoop dat nu verder alles voorspoedig gaat. Zoveel tegenslag is echt niet leuk!!

  Je Akebia, heb je die mee kunnen nemen? Of moet ik een nieuwe voor je regelen?

  Ik hoor het wel.

  Liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O Kim, wat een geweldige kans. Ik heb van je moeder wat van je tegenslagen gehoord.
  Wat zullen jullie enorm beloond worden, als het eenmaal zover is, dat weet ik echt zeker.
  Ik krijg meteen heimwee naar het oude huisje van mijn grootouders, ik ben ook bij hen geboren.
  En proficiat met de Liebster, die heb je echt verdiend. En je weet het nog niet, maar ik heb Saskia ook weer een Liebster gekregen. Dus voor mij ook weer een kans om er nog eentje door te geven.
  Ik wil hem ook aan jou geven, als steuntje in de rug, want jij bent een echte Liebster.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kim, wat leuk om weer een berichtje van jou te lezen! En wat heerlijk dat jullie deze kans kregen! (al is er dan vanalles mis gelopen, het gaat vast harstikke leuk worden).
  Natuurlijk van Harte Gefeliciteerd met je blog-award!!! En heel veel succes met het klussen!!
  Groetjes, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Kim wat super mooi nieuws zeg!! OOh ik ben jaloers!!! Wat heerlijk meid!
  Fijn dat je er weer even bent hoor en dat huisje van je oma wat mooi, een beetje thuis komen lijkt het wel!
  fijn meid
  lieve groetjes
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Kim,

  Ja, wij hebben een paar hectaren met vogels en een ruisende beek (die af en toe ook veranderd in een woest stromend, bruisend monster) met eigen bos en tuin met wandelpaden. Ons mooie paradijsje. Veel werk maar het is het allemaal waard. Slaapt ook heerlijk in de rust van de natuur. We hebben natuurlijk buren en tegenover maar vergeleken met Nederland is het een enorm landgoed.
  Liefs en droom maar van 'stráks' en dat komt veel vlugger dan je denkt!

  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Kim,

  Fijn om te horen dat alles goed gaat!

  Het begint al een klein beetje op te schieten niet? Kunnen jullie intussen al iets doen? Of is het alleen maar plannen maken en boekjes kijken?

  Ik ben heel benieuwd!

  Fijne week.

  Lieve groetjes van Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen