zondag 5 augustus 2012

Stilletjes, verbouwing en... huwelijk!

Beste lezers,
Hier even een kort berichtje van mij. Het is al erg lang geleden dat ik een berichtje gepost heb op mijn blog, en zeker zo lang geleden dat ik bij jullie gereageerd heb... Dat zal tot eind dit jaar zo blijven. Het geeft me teveel druk om mijn blog bij te houden, bovendien heb ik weinig om te laten zien.

Wel houd ik nog al jullie blogs bij, ik lees alle postjes, reageer op het moment alleen even niet. Ik heb ontzettend veel zin om weer te gaan bloggen, en op jullie postjes te reageren, dat komt ook weer.

Verbouwing
Momenteel zijn we nog erg druk met de verbouwing, al onze uurtjes gaan erin zitten. We willen er naartoe werken om eind dit jaar, begin 2013 zo ver te zijn dat het huis een beetje bewoonbaar is. In de afgelopen 3 maanden hebben het volgende gedaan aan ons huisje:
 • De oude dakpannen en panlatten van het dak verwijderd, 1 van de 2 schoorstenen verwijderd, isolatieplaten op het dak gemonteerd, opnieuw panlatten geslagen, nieuwe dakpannen erop. Kortom, het complete dak is vernieuwd.
 • Allemaal nieuwe, zinken, goten en afvoerbuizen gemonteerd.
 • De oude aanbouw gesloopt, bijna alle binnenmuren op de benedenverdieping van de woning gesloopt, de complete vloer beneden eruit gesloopt, echt ontzettend veel gesloopt, in totaal komen we straks zeker op 9 containers van 10 m3 aan sloopaval...
 • Omdat er natuurlijk ook draagmuren weggehaald zijn, moest er het een en ander aan ijzeren spanten terug in de woning komen. Dat is ook gebeurd. Was erg spannend.
 • Er zijn sparingen in de achtergevel van de woning gemaakt voor de nieuwe deur en de schuifdeuren met glas in lood die er ooit nog moeten komen. Aan de achtergevel bouwen we een nieuwe aanbouw, dus er moeten ook doorgangen komen naar het bestaande gedeelte...
 • De fundering voor de nieuwe aanbouw is uitgegraven, gestort en een paar steentjes opgemetseld.
 • De gehele riolering is vernieuwd, hiervoor moesten we ook nog even een erg grote Berkenboom kappen die te kort op de woning stond.
 • In zowel het bestaande gedeelte als in de nieuwe aanbouw hebben we de grond op peil gelegd, hierover is isolatie met ijzernetten gegaan. Na de bouwvak wordt hierop het eerste beton gestort. Dan kunnen we daar de vloerverwarming op maken.
 • Nu zijn we bezig met de verwarmingsleidingen, de waterleiding, de gasleiding en alle elektra die ´in de vloer´ moeten komen. Dat moet er allemaal inzitten voordat de eerste beton gestort wordt...
 • En nog wel wat kleine, tijdrovenden dingetjes...
Zo gaan we langzaam aan maar door... Gelukkig zijn we nu weer aan het opbouwen! Maar dat is nog erg veel werk.

1 juni 2012
Ook zijn we nu inmiddels 2 maandjes getrouwd, (dat regelwerk is voorbij haha) op 1 juni 2012, het was een superdag! Ondanks dat ik maar 1,5 uur had geslapen van de zenuwen (dat is echt waar, en dan allemaal zenuwen voor: `zou iedereen het wel naar zijn zin hebben´ en ´hopelijk gaat alles goed en is het feest voor iedereen gezellig´), was het en geweldige dag, met lieve mensen om ons heen.
Hier een paar foto´s die we ´zelf´ gemaakt hebben, onze fotoboek van de fotografe (met de echte fotoreportage is nog niet klaar.Mijn ´boeketje´, zelf ontworpen en helemaal naar wens!

Tot de volgende keer!

7 opmerkingen:

 1. Hoi Kim, leuk om te lezen hoe ver jullie met verbouwen al zijn, enorme klus waar jullie mee bezig zijn.
  De foto's van jullie huwelijk zijn prachtig, jullie zien er geweldig uit.
  Tot blogs.
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk postje hoor Kim, en als je het zo leest...dan heb je echt al heel veel gedaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes met je verbouwing en ach als je aps getrouwd bent is zo'n leuke tijd dan staat je hoofd ook niet altijd naar bloggen.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om weer eens een berichtje van je te lezen. Jullie hebben inderdaad al een hoop gedaan en ja verbouwen kost een hoop tijd en energie, heel veel succes, sterkte maar ook plezier met het verbouwen. Mooie trouwfoto's, vind je zelf ontworpen boeket heel mooi, mag je best trots op zijn. Succes.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Kim, wat leuk weer een berichtje van jou!!! Als het goed is heb je de felicitaties doorgekregen, wat prachtig zagen jullie eruit!!
  En natuurlijk heel veel succes met het opbouwen nu!! Wat is er al ontzettend veel gebeurd, als ik je verhaal zo lees!!
  Groetjes, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje Kim, daar word erg hard gewerkt, bij jullie.

  En dan tussendoor ook nog even trouwen??

  Je zag er prachtig uit,mooi boeket!Mag ik jullie nog even van harte feliciteren? Heel veel geluk en gezondheid voor de toekomst,voor jullie samen!

  Leuk om weer iets van je te horen!

  Fijne week.

  Liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kim, wat leuk dat je even bij me 'op bezoek' kwam!! Ennnn... het nieuwe jaar goed begonnen?
  Hoe gaat het met de verbouwing bij jullie? Zit alles nog een beetje op schema, of heb je het schema gewoon een beetje aangepast?
  Succes, groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen