vrijdag 9 augustus 2013

Vintage

Om te schamen...

In juli 2012 (!!) was het thema van het lingerie-forum ´Vintage`. Toen waren we thuis al volop bezig met de verbouwing, maar ik vond het zo´n leuk thema dat ik er aan mee wilde doen.

Ik ben toen met goede moed begonnen aan de BH. Ik was al lang op zoek naar satijnlycra, maar kon deze destijds nergens vinden. Diana van Poetsie was zo lief om me een lapje toe te sturen.
Deze lycra was voor mij perfect voor het vintage thema! Ik vond er een kantje bij dat ik nog had liggen. 
Voor de bh heb ik toen de Mix 25 van Merckwaerdigh gebruikt. Omdat ik nog steeds bezig was met het verfijnen van dat patroon naar mijn maat.
De bh leek eindelijk goed te passen. Toen hij bijna af was bleken de bovencups toch net weer iets te groot. Gggrrrr. Zoveelste poging... ik heb spietjes uit het patroon gehaald voor de volgende poging. Maar om eerlijk te zijn had ik het toen even gehad. Elke keer kwam er weer wel wat uit waardoor een bh niet helemaal naar mijn zin paste... Ook hadden we het natuurlijk erg druk met verbouwen.

Tijdens het verhuizen van de woonunit naar ons huis, kwam ik de spulletjes weer tegen. Inmiddels zwanger besloot ik om de bh nog eens te passen om te kijken hoe ik hem nog aan zou kunnen passen om er toch nog wat van te kunnen maken. En wat denk je? Past die bh opeens gewoon goed! Juist... bij zwangerschap groeien je borsten ook... :)

Dus ik heb besloten om er een slip bij te maken en dan is nu, een jaar later, mijn Vintage setje af...
De slip (hipster) is een patroon via de lingeriecursus die ik destijds gevolgd heb. Ik had hier al eens een hipster van gemaakt, deze bleek te laag. Deze keer het patroon opnieuw op mijn maat getekend, en met 2 cm verhoogd. Nu is hij eigenlijk nog net iets te laag. De volgende keer mag er voor mij nog 4 cm bij. Dan wordt het wel een hoger model, maar dat vind ik prettiger dragen.
Alleen aan de bovenrand van de slip zit elastiek. De pijpjes zijn omgezoomd met een rekbare steek. Ik moet zeggen dat dat erg fijn zit! Ga ik meer zo doen!Uiteindelijk is dit setje een geluk bij een ongeluk, voor mij nu heel draagbaar. Dat geeft goede moed om door te gaan!

Gebruikt voor dit setje:
- Satijnlycra;
- Rekbaar kant (eenzijdig);
- Padding;
- Kruisvoering en tule;
- Elastiek;
- Beugelband en beugels;
- Schouderband;
- Schuifjes en oogjes;
- Lint en strikjesEn de volgende bh´s.... ja.... daar wacht ik even mee. Want ik heb zo´n gevoel dat ik na de zwangerschap weer helemaal opnieuw kan beginnen met het aanpassen van de patronen ;).
Mijn volgende projectje is dan ook om 7 strings / slips te maken, allerlei verschillende, en daar dan later de bh´s bij te maken. Wordt vervolgd...

8 opmerkingen:

 1. Ik heb hem natuurlijk in het echt gezien, en het is gewoon een grandioos setje...hele mooie vintage uitstraling heeft het..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend setje Kim, wat fijn, dat de bh uiteindelijk toch past.
  Succes met je laatste loodjes van de zwangerschap, zal nu niet lang meer duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi setje is dit geworden. En beter laat afmaken dan helemaal niet ;-)

  Veel plezier met de laatste dagen van de zwangerschap. Geniet nog even van de rust en tijd voor jezelf. Het is voorbij voor je erg in hebt.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wie wat bewaart, die heeft wat ;-)
  mooi setje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie set geworden!! De aanhouder wint, dat blijkt maar weer eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi setje is dit! Mooie combinatie van materialen.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi setje geworden, fijn dat ie nu wel past. Vind de combi heel erg mooi.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha...Kim, een geluk bij een ongeluk!!

  Fijn dat het nu wel past.

  Alles goed met je?Is het huis al klaar??


  Fijn weekend.

  Liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen