dinsdag 6 augustus 2013

Hemeltje

Zo, het laatste klusje voor de babykamer is (voorlopig) gebeurd. Het hemeltje is af.

In eerste instantie wilde ik geen hemeltje bij het ledikantje. De hemeltjes die je standaard kunt kopen tegenwoordig zijn allemaal een beetje ´klamboe-achtig´. Daar was ik niet zo fan van. Ook zijn ze bijna allemaal echt meisjes- of echt jongensachtig... en voor ons is het nog steeds een verrassing wat we krijgen.
Maar toen mijn moeder zei dat ik makkelijk zelf een hemeltje kon maken (en dat ik dat ook maar moest doen ´anders is het wel heel zielig en kaal´), heb ik besloten om er toch maar voor te gaan.

Manlief moest eerst een stang maken natuurlijk, dat liet in verband met tijdgebrek even op zich wachten. Maar, vorige week had hij hem netjes af.
Bij Kantje Boord had ik een broderie-stofje meegenomen, lekker baby-achtig. Dat is op het kamertje ook bijna het enige. Tegenwoordig weet bijna iedereen wat het wordt qua geslacht... er is dan ook niet zoveel wat hierbuiten valt behalve groen en wit...

Met behulp van mijn moeder (alweer...) heb ik het voor elkaar gekregen om het hemeltje te maken. En... zo moeilijk was het helemaal niet!

Zie hier het resultaat:

Het roze of het blauwe lintje wordt nog aan het hemeltje genaaid zodra de baby er is.


Het lakentje / sloopje die hier in het bedje liggen zijn al erg oud. Zowel ik en mijn broertje als mijn moeder hebben hier als baby onder geslapen. Mijn oma heeft deze destijds geborduurd.


Hier een close-up van het stofje, er staan olifantjes op geborduurd. De foto is helaas niet zo duidelijk.

Ik moet eerlijk zeggen dat het ledikantje zonder hemeltje nu inderdaad erg kaal is...

Tijdens het maken van de foto´s kwam ik nog wat leuks tegen op het kamertje. Dat bewaar ik voor het volgende blogpostje!

5 opmerkingen:

 1. Wat lief zo!!
  Dat kleine stoeltje wat een schatje
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief mooi ledikantje.Hij/zij mag echt komen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hebben jullie mooi gedaan. En ze heeft wel gelijk zonder is het kaal. Vind ook het lakentje en het sloopje erg leuk en het gaat misschien wel weer door naar de volgende generatie.
  Ben benieuwd naar je volgende blog berichtje.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!!! ziet er echt heel gaaf uit zo..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh, dat ziet er schattig uit. Het hemeltje maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen