woensdag 8 juni 2011

Kymodoke

Deze keer is het thema op het lingeriemaakforum ´Zee´. Ik vind dit een geweldig thema, je kan er ontzettend veel mee. Ik heb ook al heel veel mooie variaties op het thema voorbij zien komen.

Het eerste wat bij mij opkwam bij het horen (lees: lezen) van dit thema waren de woorden ´blauw´, ´wit´ en ´zeemeermin´. Ook is er momenteel een ruches-thema op het forum, waar ik toch ook aan mee wilde doen.

Ik had het idee in mijn hoofd zitten, maar wist niet of het zou lukken om het daadwerkelijk uit te voeren. Ik ben begonnen met voorgevormde cups. Deze heb ik bekleed met witte lycra. Ik had een kantje liggen waarvan ik niet goed wist wat ik ermee moest, het bleek prachtig bij dit thema en de
witte lycra te passen. Lang leve de voorraad! :-DHet kant op de cups heb ik met de hand aangebracht, zie hier:De cups bekleden met het kant was toch wel veel werk, en een gepriegel om het op allebei de cups een beetje gelijk te krijgen. Maar uiteindelijk denk ik dat het resultaat er mag zijn. De bh past echt heel erg goed overigens!


De string is een heupmodel. Die had ik nog getekend vanuit het grondpatroon in mijn map zitten van de cursus die ik destijds gevolgd heb. Dit model gebruik ik nooit meer! Veel te laag, het bedekt maar net alles (voor zover dat gaat dan bij een string). Deze keer past de bh dus veel beter dan de string. Ook wilde ik graag een string maken met bandjes aan de zijkant. Dat was een heel gepuzzel om de elastiek er aan te krijgen, want ik had geen zijpandjes. (Omdat ik daar schouderband wilde doen).

Nog even een korte tekst over de naam...
Kymodoke is volgens de Griekse mythologie 1 van de 50 Nereïden. Dat zijn de dochters van de zeegod Nereus en de oceanide Doris.
Er wordt gedacht dat deze Nereïden, oftewel zeenimfen, blauwe haren hadden. Elke van deze 50 nimfen vertegenwoordigt een facet van het zeeleven, zoals golven, kusten en stranden en/of vaardigheden van zeelui, zoals kracht, snelheid, bekwaamheid, enz. Ze wonen samen met hun vader in een zilveren grot op de bodem van de Egeïsche Zee.

De betekenis van Kymodoke is: ´die de golven opvangt´. Dat vond ik een mooie naam voor dit setje.De materialen die ik gebruikt heb:
- voorgevormde cups;
- witte lycra;

- kant per meter, rekbaar;

- tule;

- kruisvoering;

- picotelastiek;

- schouderband;

- schuifjes, oogjes, sluiting.

7 opmerkingen:

 1. Goddelijk is het geworden....ik heb het 'in het echt' mogen zien, en die grimpelde/gerushte kant heeft echt een heel mooi effect, een beetje golvig en ook je verhaal erbij is super, pluimpje hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kim,

  Dat ziet er alweer erg goed uit. Je hebt het wel in de vingers!!
  Maar ik weet nu dat je het niet van een vreemde hebt!
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Beetje laat, ik weet het, maar heb je logje gemist!!
  Leuk dat engeltje! Maar ook het tasje dat je maakte is goed gelukt!
  En je bloem van papier lijkt net echt.Hij valt niet uit de toon, daar tussen die echte rozen!!

  Je bent lekker creatief bezig geweest!!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie uitbeelding van het zeethema.

  Heel erg mooi zoals je het kant en de ruches verwerkt hebt.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kim, wat heb je weer een prachtig setje gemaakt!! En de kleur vind ik ook erg mooi, zeeblauw!! Inderdaad handig zo'n voorraad, kun je lekker doorwerken aan je idéé. Het is zeker goed gelukt en fijn dat je bh zo goed zit!
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. PRACHTIG, licht als een zeemeermin, blauw als de golven van de zee! Wat een creatieve en mooie invulling van het zeethema. WAUW!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend setje geworden, ik zal de foto's zsm plaatsen. Veel draagplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt het Zee thema prachtig toegepast! En wat een werk om dat kant met de hand er op te zetten! Een mooi setje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen