zondag 19 juni 2011

Topje

Ik wil heel graag leren om kleding te naaien. Momenteel maak ik voornamelijk alleen lingerie. Zelf kleding kunnen maken lijkt me fantistisch! Ik wil beginnen met standaardpatronen, maar het allerliefste zou ik zelf willen kunnen tekenen.

Ja, dan moet je op naailes gaan... maar ik heb daar gewoon echt geen tijd voor. Dat klinkt heel cliché, dat weet ik. Maar de komende paar jaar heb ik daar gewoon echt geen tijd voor, geloof me.

Nu koop ik elk tijdschrift waar ik leuke patronen in zie staan. Heb al een aantal keer wat gemaakt vanaf zo´n patroon. Deze keer zag ik in de Burda van mei een leuk topje staan:
Ik besloot om dit eens te proberen. Ik had nog een ´oefenstofje´ liggen en ben aan de slag gegaan.


Nou, ik was in 1,5 uur klaar! Jeetje wat ging dat makkelijk. Zeker nu ik van mijn vriend een lockmachine cadeau heb gekregen voor mijn verjaardag ! (Daar moet ik overigens nog wel mee oefenen)

Dit is het proefmodel:
Er zijn een paar puntjes die ik nog aan wil passen op het patroon. Zo is het decolleté wel heel erg diep en is het stukje onder de oksel aan het achterpand iets te wijd. Maar ik denk dat ik dat op het patroon wel aangepast moet zien te krijgen.

Ook heb ik wat fout gedaan met de schoudernaadjes. Gelukkig weet ik inmiddels wat er fout is gegaan, en dat krijg ik de volgende keer ook wel goed hoop ik.

De achterkant van het topje vind ik persoonlijk erg mooi. Heel zomers.

Nu nog een zakje tijd vinden om het topje voor het ´echt´ te maken, want het zit erg fijn! Dit is toch een heeeeel klein beginnetje van zelf kleding maken...

9 opmerkingen:

 1. Kim, Super!!! Wat leuk dat je er gewoon aan begonnen bent!! Het is een mooi topje geworden, en die aanpassingen zullen vast goed komen.
  En, als je nu nog geen tijd kunt vrijmaken om zelf patronen te gaan tekenen, dan is de Burda, Knip, Myimage, toch een goed alternatief? En wie weet, krijg je ooit nog zeeén van tijd!! (i.p.v. zakjes!..(0)
  Fijne zondag!
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, de meesten beginnen eerst met kleding maken en gaan daarna pas aan de slag met lingerie. Erg leuk topje geworden! Denk dat de voorkant nog mooier wordt wanneer je geen streepjes in de stof gebruikt, zodat je het detail van de plooitjes beter ziet. De achterkant is inderdaad mooi en oogt rustiger omdat de streepjes recht zijn.

  Veel plezier met je volgende exemplaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook ik maak mijn gewone kleding uit de bladen ik zit wel op naailes maar ook ik teken niet zelf wel passen we de patronen aan op mijn maat. Het echte exemplaar lukt vast wel veel succes ermee.
  gr. Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gedaan hoor...voor de eerste x zo zelf .
  Het staat je ook erg mooi, ook al was/is het een oefenstofje...
  gewoon een leukerd voor thuis toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Kim,

  Goed gedaan!! Zo leer je het meest ervan, gewoon beginnen. En dan zie je ook nog dat het super meevalt!! Volgens mij kun jij dat ook best. En..als je voor het eerst een patroon maakt, moet je (bijna)altijd aanpassingen doen.
  Zoals Jos al zei,een stofje zonder streep doet het vast nog beter!!

  Ik vind het knap gedaan!!

  Fijne zondag, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je eerste werkstuk ziet er al meteen leuk uit.
  Dat moet vertrouwen geven voor de volgende dingen die je allemaal gaat maken.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er erg mooi uit!!!
  Liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Keigoed! Je hebt het helemaal in je vingers Kim. Ik hoop voor je, dat je heeeeel snel weer wat meer tijd gaat krijgen, dan kun je lekker aan de slag.
  Leuke top, ik hoop zo, dat het heel snel weer mooi weer gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap gedaan hoor!! En de Burda patronen zijn altijd goed! Is klassewerk.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen