maandag 9 augustus 2010

Joepie! Een begin!

Een hele tijd geleden ben ik weer begonnen met het maken van lingerie. In 2002 heb ik samen met mijn moeder een cursus lingerie maken gevolgd. Daar heb ik onder andere geleerd om BH's, strings en slips te maken volgens het grondpatroon. In die tijd heb ik veel lingerie gemaakt voor mezelf, en ik moet zeggen dat dat toen goed lukte.

Op de een of andere manier is het maken van lingerie op een laag pitje komen te staan. Via via kwam ik terecht bij een forum zelf lingerie maken. Toen ik dat daar ging "rondneuzen" werd ik weer helemaal enthousiast! Ik wil via deze weg iedereen van het forum bedanken, ik leer zoveel van jullie! Nu is het tijd dat ik zelf ook eens aan de slag ga, in plaats van alleen jullie mooie dingen te bewonderen!

Gelukkig had ik nog een lingeriepakketje liggen, en ben ik vol goede moed aan de slag gegaan... Helaas gaat het me nu minder goed af. Maar ik blijf positief, en in de hoop dat het met veel oefenen goed komt!

De string was zo gemaakt:

Ik had een beetje problemen met het naaien van de elastiek; hier en daar zit een plooitje. Maar dat is naar mijn mening met veel oefenen wel te verhelpen.

De bijpassende BH is er helaas nooit gekomen :-( Ik heb het twee keer geprobeerd. De eerste keer was hij te klein (wat de reden hiervan was, daar ben ik nog steeds niet achter.), en de tweede keer was hij te groot! (Dit kwam denk ik omdat ik de naad te ruim had genomen.) En toen waren mijn stof en kant op...
Dus ja, vandaar alleen een string deze keer...
Op het lingerieforum zie je ook allerlei kooppatronen voorbij komen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik de meeste kooppatronen qua "uiterlijk" mooier vind dan een BH volgens het grondpatroon.

Na al mijn probeersels was ik een beetje chagerijnig vanwege het feit dat het me opeens niet meer lukte om een BH volgens het grondpatroon te maken (dit was 8 jaar geleden geen probleem...), en heb ik besloten om eerst maar eens met een kooppatroon te gaan "oefenen".
Het resultaat hiervan zien jullie in een volgend bericht!

2 opmerkingen:

  1. Maar je stringetje is wel mooi gelukt hoor!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je 1e string sinds lange tijd. Ik vind hem erg mooi. Vooral de kleur.
    Een mooie bh erbij en je hebt een prachtig set erbij.

    BeantwoordenVerwijderen