Zo heb ik pas nog geweckt! Mijn moeder deed dat vroeger altijd al. Héérlijk als je dan in de kelder keek waar een hele voorraad glazen potten vol met peren, pruimen, kersen, enz. stond! Dat is voor mij echt nostalgie (zeg ik met mijn 26 levensjaren...:-)). Ik wilde dat ook kunnen. Mijn vriendinnen snappen er weinig van. "Waarom zou je tijd steken in iets wat je ook "gewoon" in de winkel kunt kopen?" Nou, ik vind niet dat je zulk lekker geweckt fruit in de winkel kunt kopen... Maar goed, ieder zijn ding!
Mijn moeder heeft vroeger op de huishoudschool gezeten, waar ze het kookboek van de N.C.B gekregen heeft. En je raad het al: die wilde ik ook per sé 1 hebben toen ik op mezelf ging wonen! In dat kookboek staat nog hoe je gewoon aardappels moet koken, maar ook hoe je bijvoorbeeld echt lekkere koude schotel en baveroise kunt maken, én hoe je kunt Wecken...
Gelukkig stond er nog zo'n kookboek te koop op Marktplaats, en ben ik daar nu de trotse eigenaresse van!
Zie hier het Weckproces van de heerlijke pruimen uit de tuin bij mijn ouders:
Het Weck-recept:
Gezellig met zijn allen in de Weckketel.
Jeeeej! Ze zijn allemaal dicht!! Klein voorraadje:
En nu kunnen we er lekker van smullen in de yoghurt!
Wat lekker, ik moet gelijk weer aan de kast van mijn oma denken, die deed het ook altijd. mmm :-)
BeantwoordenVerwijderenGoed zo, jij houdt het 'erfgoed' in stand...
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er erg goed uit vind ik!
BeantwoordenVerwijderenLeuk is dat, dat jij hier plezier in hebt!
Er zijn best nog wel veel mensen die inmaken, maar de jeugd??? Geen idee.
Ik deed het eerder nog wel eens, en dan in potten met draaideksel.Maar sinds we een nieuwe keuken met inductieplaat hebben, kan ik de ketel niet meer gebruiken. Maar er blijven genoeg andere dingen over die ook leuk zijn om te doen.
Ik heb een klein moestuintje waar ik ook over blog.
Groetjes Thea
Leuk om te lezen .Bij toeval je site ontdekt. Ook ik weck nog heel veel en maak zelf jam etc.
BeantwoordenVerwijderen